10 maart 2017

Smoezelig - #fietsvakantie

Het valt toch een beetje tegen hoe we uiteindelijk weer een stuk moeten terugfietsen om een camping te vinden. We passeren weer het water waarop de dikke groene drab drijft.

Dan komen we weer uit bij de doorgaande weg tussen Tubbergen en Langeveen. Pakken de lange kaarsrechte weg. De tijd begint te dringen. Altijd weer een speurtocht naar die verborgen camping.


Deze boerencamping ligt heel mooi. Alleen is er niemand als ik mij aanmeld. Ik beland bij het huisje van opa en oma. Een oude man in smoezelige kleding loopt moeizaam naar een scootmobiel en gaat mij voor.

Dikke vetvlekken op zijn broek en zijn verwassen overhemd. Zo hobbelt hij ons op zijn elektrische vehikel voor op zoek naar een plekje. Eigenlijk mag ik hem overal neerzetten. Zo speuren we wat rond. Het grasveld ligt prachtig naar een berkenbos. Gaan we de tent naast de caravan met kinderen zetten of toch achter de laurierhaag?

Zo vinden wij een plekje achter de haag van laurierbomen. Snel tent opzetten, iets warm maken voor de avond. Allemaal nog net op het moment dat het licht is. De volle maan komt op boven de bomen waarop wij uitkijken. Verder is het helemaal stil.

Echt vakantie.

Fietsvakantie

In augustus maakten Doris en ik een mooie fietstocht door Nederland met als bestemming: Twente. Elke week op vrijdag schrijf ik een stukje over deze bijzondere fietsrit.

Geen opmerkingen: