Over mij

Ik ben Hendrik-Jan de Wit en woon in het Roze huisje in Almere Oosterwold. Ik ben getrouwd met Inge. Samen hebben we een dochter: Doris. We wonen sinds augustus 2018 in Almere Oosterwold, proberen bewuster te leven met minder en vooral veel groen om ons heen.

Dichter en schrijver

Ik dicht misschien nog langer dan ik schrijf. Lees hiervoor dagelijks een nieuw gedicht of haiku op wolkenhemel. Mijn gedicht ‘Heuvelrug’ was het prijswinnende gedicht bij de dichtwedstrijd ‘Dwalen in gedichten’. Het hing op een poster in de VVV’s van de Heuvelrug.

Mijn gedicht ‘Muziek blazen’ kreeg de prijs bij het kunstwerk Bloons. Daarnaast sta ik in de gedichtenbundel Dichter op de IJssel. De bundel met watergedichten en kreeg ik een nominatie voor mijn haiku over de waterput bij Gelselaar. Een haiku over Oosterwold kreeg een plekje bij het Oosterwold Paviljoen van de Floriade in Almere.

Meeleeslijst

Elke week stuur ik een e-mail met een nieuw schrijfsel? Wil je meelezen, abonneer je op de meeleeslijst.

Wat ik doe in het dagelijks leven

Ik werk als redacteur (online en offline) bij de gemeente Almere. Eerder werkte ik als senior webredacteur bij Yarden en als webcoƶrdinator aan 2 faculteiten van de Vrije Universiteit. Kijk voor meer informatie op mijn LinkedIn.

Andere blogs

Sinds 2001 verzorg ik voor de Zuid-Afrikaanse literatuurwebsite litnet.co.za en de interlinguale website voertaal.nu recensies.

Meer informatie

Volg me ook via LinkedIn, Twitter, Facebook of Instagram.

Contact

Als je contact met me wil opnemen, vul onderstaand contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.