04 december 2016

Wat lees je naast fictie? - #50books vraag 49

img_20161204_093332.jpgBij mijn vraag vorige week over welke boeken er op je verlanglijstje staan, vroeg ik ook of er boekenvragen waren die je nog graag zou zien. En inderdaad: er zijn altijd nog nieuwe vragen te bedenken.

De vragen van #50books gaan vooral over fictie. Het bedenken van poëzievragen blijkt in de praktijk best lastig te zijn. Daarnaast komen de biografie en geschiedenisboeken regelmatig voorbij. Verder blijft het vrij rustig. Maar wat te denken van woordenboeken, de encyclopedie of een overzicht met alle bedevaartplaatsen in Nederland?

Allemaal boeken die niet onder literatuur vallen. Ook de boeken over lezen vallen er in eigenlijke zin niet onder. De boeken van Pieter Steinz bijvoorbeeld onsluiten in prachtige schema’s boeken waarop je anders niet zomaar gekomen zou zijn.

Dat brengt mij bij de vraag die @JannieTr voorstelt:
Als je geen roman leest, wat lees je dan?

Waaraan kun je denken: eigenlijk alles wat los en vast zit: biografieën, historie, filosofie, natuurwetenschappen, flora en fauna, reisverhalen, fotografie, religie, computers, etc.

Volgende week stel ik de laatste vraag van het jaar. Voor 2017 neemt Martha op haar blog drspee.nl het stokje over. Helemaal blij mee. Ze gaat ons volgend jaar uitdagen na te denken over boeken en lezen.

Blog mee over #50boeken

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

Geen opmerkingen: