02 mei 2016

Vier de lente - omzwervingen (1)

image

We rijden een rondje op deze koude Koningsdag. Een rondje Lepelaarplassen, wordt het. De omgekeerde route dan de weg die we normaal kiezen. Het is fris, er staat een harde Noorderwind. Doris rijdt op haar nieuwe fiets voor het eerst dit rondje.

image

Zo fietsen we op een dag dat het kouder is dan met de afgelopen Kerst. De wind snuift over ons stuur, maar we trappen fier door. Een flinke bui houdt ons even op. We pauzeren even onder het tunneltje na het Beatrixpark tot de hagelbuik is overgetrokken.

image

Zo fietsen we door de wijk Noorderplassen naar de Lepelaarplassen. We zien de sporen van bevers, vers omgeknaagde wilgenbomen. Ook zien we hoe sommige huizen een paar stappen verder in de bouw zijn. Zo is het piepschuim van een huis eindelijk gepleisterd en horen we het geluid van een elektrische zaag.

image

We stoppen bij de eerste overdekte kijkplek. Door de smalle kijkgleuven gluren we naar de plassen. De plek van de natte graslanden. Over de weilanden ligt een laagje water. Het is ook vrij nat geweest de laatste tijd.

image

De verrekijker van opa haal ik uit de fietstas. Het beeld wordt vergroot en daar zie ik een lepelaar. Half gebogen in het water, gaat de snavel door de sloot van links naar rechts. Op zoek naar kleine visjes en ander etenswaar. Een prachtig gezicht.

image

Morgen het vervolg van dit ritje door de kou

Geen opmerkingen: