13 januari 2017

Pizza van gisteren - #fietsvakantie

Het tafereel ’s ochtends: we pakken de tent in. Dit keer doen we dat voor de eerste keer. We moeten nog zoeken naar een prettige en snelle werkwijze. Zodoende vertrekken we vrij laat, niet al te lang voor het middaguur.

We fietsen langs het Twentekanaal naar Delden, waar we gisteren ook doorheen reden. Verder naar Hengelo, waar we nog bij de Action iets willen halen: een stekkertje dat ik vergeten ben om mijn telefoon op te kunnen laden. Ik ben er extra blij mee en tevreden rijden we door. De richting van het centrum.

We fietsen door Tuindorp ’t Lansink, langs de zwemvijver waar we kinderen een duik in het water zien nemen. Via het centrum, de indrukwekkende verbouwde fabrieken in Hart van Zuid, waar ik tijdens mijn krantentijd regelmatig kwam. Als we naar Oldenzaal willen fietsen, wordt ons de weg belet: een omleiding.

Ik vrees het ergste: omleidingen zorgen bijna altijd voor dwalen. Als een wegwijzer ons de verdere rit over de Oldenzaalse straat verbiedt, slaan we af. Wonder boven wonder komen we precies in de straat waar we moeten zijn. We fietsen nu aan de kant van Hengelo waar het Vliegveld Twente vroeger voor veel geluidsoverlast zorgde.

Nu heerst er de stilte en oogt alles zo heerlijk landelijk. We kiezen hier de plek om lekker te lunchen. Het belooft een ontzettend lekkere lunch te worden: de koude pizza met kaas van gisteren. We smullen hem op en sluiten af met een krentenbol als toetje. Wat is dit lekker!

Geen opmerkingen: