01 januari 2017

Leesuitdagingen voor 2017 - #50books vraag 1

De eerste dag van het jaar en meteen de eerste boekenvraag van het jaar, verzorgd door Martha. Ze neemt het stokje over mij en ik ben ontzettend blij dat de wekelijkse vraag blijft bestaan. Of ik altijd kan meedoen, hangt van veel dingen af. Zoals de bouw van het kleine huis waarvan volgend jaar voornamelijk in het teken zal staan.

Daar ligt ook mijn leesuitdaging. Kan ik nog wel blijven lezen wat ik nu lees? Ik zit nu ongeveer op een boek per week. Vorig jaar heb ik in totaal 54 boeken gelezen. Ik heb ervan genoten. Vooral voor het slapen gaan lees ik zeker een halfuurtje dagelijks en ik probeer elke ochtend net zo lang te lezen.

Of ik dat aantal weer zal halen, hangt van veel dingen af. Ik blijf het wel proberen omdat het mij veel rust brengt. Tegelijkertijd zal het jaar vooral in het teken staan om mijn boekenbezit terug te brengen. Er moet zeker de helft van mijn huidige boekenverzameling de deur uit. Ik ben bezig om een deel bij Catawiki te veilen.

Verder zal ik op mijn blog regelmatig aandacht vragen voor boeken die ik te koop aanbied. Misschien organiseer ik een uitverkoop waarbij vrienden en belangstellenden mogen langskomen. Zo hoop ik met minstens de helft van het aantal boeken dat ik nu heb te krijgen. En wie weet, krijg ik de smaak te pakken…

Daarom geen hard voornemen, meer een poging te blijven lezen wat ik nu lees. Wel wil ik doorgaan met het lezen van Dantes Goddelijke komedie. Het plezier in het lezen staat voor mij voorop. Het moet leuk blijven…

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Dit jaar neemt Martha het weer over. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

Geen opmerkingen: