08 september 2016

Tweedehands laptop

Het is eindelijk zover: ik heb een nieuwe laptop. De computer beneden is meer dan 10 jaar oud en trekt het niet meer. Ik vond laatst bij het opruimen het foldertje van de Aldi nog uit 2005 waarin hij wordt geprezen. De super de luxe computer van weleer is ingehaald door de tijd en draait zelfs supertraag op Ubuntu.

De aankoop van een nieuwe laptop stel ik al meer dan een jaar uit. Ik heb een oude laptop van iemand opgeknapt en die gebruik ik naar volle tevredenheid. Alleen mis ik beneden een snelle computer. Ik heb eens via Coolblue een goedkoop afdankertje gekocht, maar die beviel niet, waarna ik hem terugstuurde. Overigens een bijzonder goede en prettige service van Coolblue.

Wel lette ik de laatste weken extra goed op. Veel aanbieders hebben nu aantrekkelijke aanbiedingen omdat scholieren en studenten op zoek zijn naar laptops. Nu trof ik een aantrekkelijke aanbieding bij MicMac Computers voor een tweedehands laptop. Een mooi dingetje waarmee ik veel kan doen.

De keuze voor een tweedehands laptop kan ik iedereen aanraden. Als eerste voordeel is dat de kwaliteit van de laptop vaak vele malen beter is dan een nieuwe in die prijsklasse. Voor 400 euro kun je bij de Aldi of Mediamarkt een laptop kopen, maar die bezit 4 GB en niet 8 GB. Ook is de processor van mijn tweedehands laptop beter. Daarnaast zijn de behuizing en het toetsenbord aanmerkelijk luxer.

Dat is niet het enige voordeel. Het kopen van een tweedehands laptop is net als het kopen van een tweedehands auto beter voor het milieu. Hij hoeft namelijk niet meer gemaakt te worden. Het boekje van Babette Porcelijn: De verborgen impact, Alles wat je moet weten en wat je kunt doen om eco-neutraal te leven leert dat. Zo geef je de laptop een 2e leven en bespaar je de impact die het maken van een nieuwe laptop heeft op het klimaat.

Wij werken momenteel in huis alleen maar met tweedehands laptops. De vorige laptop van mij was ook een tweedehandsje. Het bevalt mij prima. Waarom iets nieuws kopen als je ook een mooi gebruikt apparaat kunt kopen.

Geen opmerkingen: