31 juli 2016

Wat is jouw leesmoment - #50books vraag 31

img_20160731_091123.jpgElke ochtend is het even mijn moment: na het uitlaten van de honden lees ik een stuk in een boek bij het ontbijt. Het is ligt ergens tussen een kwartier en een halfuurtje dat ik een helemaal in een boek duik.

Rust in mijn hoofd

De rust in mijn hoofd, nog voordat de indrukken van de dag doordringen. Het komt uit de tijd dat ik met de trein naar mijn werk reisde en dat moment heerlijk gebruikte om te lezen. Nu ik op de fiets ga, heb ik het momentje lezen wel gehouden. Het is belangrijk om even met iets heel anders bezig te zijn.

’s Avonds pak ik het tweede deel van mijn leesmoment. Lekker in bed, een kwartier voor ik ga slapen, met een goed boek. Zo kan ik even de indrukken van de dag achter mij laten liggen. Al merk ik dat een heftig boek je ook uit de slaap kan houden. Dan maalt het verhaal rustig verder in mijn hoofd.

Begin en eind dag

Aan het eind van de dag en aan het begin van de dag. Dat zijn dè 2 momenten van de dag die ik bewust pak om te lezen. Het zijn ook mijn momenten waar iedereen van af moet blijven. Nee, nu niet, ik lees.

Dat brengt mij bij de boekenvraag voor vandaag:
Op welk moment van de dag lees jij het liefste?

Hoe zit het bij jou? Heb je een vast moment dat of maakt het voor jou niet uit? Lees je altijd en overal zoals mijn lerares Nederlands bij wie overal in huis boeken rondzwierven en die bij het koken zelfs verdiept zat in een roman. Het gebeurde bij haar regelmatig dat de aardappels aanbranden.

Ik ben heel benieuwd naar jullie antwoorden.

Blog mee over #50boeken

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

Geen opmerkingen: