01 juni 2008

Bellenblaas

Een bellenblaas-setje van de Lidl had Inge mee naar huis genomen. We wierpen gisteren de halve 'Nachfüllflasche' in het bijbehorende 'bord' en bliezen een kwartier gigantische bellen. In een soort tennisbeweging 'ademt' de wind in het met zeepsop gevulde gat en een grote bel vliegt de lucht in.
Een duur feest, zo vond Inge. De herinnering aan het afwasmiddel, al dan niet verdund, waar geen bel van viel te blazen, stond ons allebei in het geheugen gegrift. Inge speurde wat op internet en vond een recept voor de echte bellenblaas.
We hebben gisteren even geoefend, maar na een nacht staan, is het resultaat verbluffend. Doris genoot vooral van de demonstratie, waartussen haar eigen bellen fraai kringelden.


O ja, voor hetzelfde resultaat: het recept voor de bellenblaas:
  • 2 liter water
  • 100 gram suiker (opgelost in een klein beetje kokend water)
  • 150 milliliter groene of gele dreft
  • 5 tot 10 gram glutofix of Collall (dit is peuterlijm), behangplaksel kan ook, maar dit geeft niet uitwasbare vlekken op kleding (zie de reactie van Ewa)
Tot slot nog een paar foto's van het bellenblazen van vanmiddag...

Inge slingert een grote bel de lucht in.Bellen hangen in de atmosfeer.
Resultaat van een kwartiertje bellen maken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Haai Hendrik Jan, ik iemand van Sancho, Inge kent me wel.

Wil jullie even waarschuwen voor dit bellenblaasmengsel, het werkt inderdaad FANTASTISCH, maar... het geeft ook niet uitwasbare vlekken op kleren.. Weet ik uit ervaring :(.
Komt door het behangplaksel.Dus lekker bellen maar wel met oude kleren aan!

groet,
Ewa

Hendrik-Jan zei

Hoi Ewa,
Wat spijtig dat mijn recept vlekken op kleding geeft. De oplossing is om peuterlijm (glutofix of collall) te gebruiken. Dat kun je wel uitwassen.
Ik heb daarom gelijk de tekst aangepast met waarschuwing erbij. Dank voor je opmerking.
Hendrik-Jan