28 februari 2016

Boeken die je beïnvloeden - #50books vraag 9

image

Wat hebben De Celestijnse belofte, Het doel en De 7 eigenschappen van effectief leiderschap met de bijbel en de koran gemeen? Het zijn allemaal boeken die mensen beïnvloed hebben of nog steeds beïnvloeden.

En ik zou het zelf ook graag ontkennen, maar boeken beïnvloeden je. Het lezen van de romans van Maarten ’t Hart zette mijn onwrikbare godsbeeld in beweging. Ik kreeg een liefde voor de literatuur en vormde een eigen mening.

Goddelijke komedie

Zo kun je zweren bij een specifiek boek. Zo ben ik zelf erg onder de indruk van De goddelijke komedie van Dante Alighieri. Ik kan erg genieten van de idee en de indrukwekkende compositie van dit literaire meesterwerk.

De bijbel is een boek dat mij gevormd heeft en dat voor mij heel lang bepalend is geweest in mijn leven. Misschien zelfs nog altijd, al probeer ik dat zelf wel te relativeren.

Beïnvloeden door boeken

Boeken die je beïnvloeden, die je vaker kunt lezen en waaruit je allerlei waarheden haalt. Boeken die symbool staan voor je leefwijze, waarin je een deel van je identiteit vindt.

Dat brengt mij bij de boekenvraag voor vandaag?

Laat jij je beïnvloeden door boeken en welke zijn dat?

Blog mee over #50books

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

Geen opmerkingen: