13 januari 2011

Loflied op de oude bananendoos

De bananendoos is een must voor boekenliefhebber, verzamelaar en verhuizer
Is de vernieuwde bananendoos van Chiquita een verbetering voor boekenliefhebbers, verzamelaars en verhuizers? De website voor aardappelen, groenten en fruit - agf.nl -  had het vandaag als 'breaking news': de bananendoos wordt vernieuwd. Samen met een hip plaatje van de nieuwe doos en een jongen die mensen helpt de boodschappen te versjouwen in 2 opgestapelde bananendozen.

De nieuwe bananendoos van Chiquita zou ruimer en handzamer zijn en de bananen beter laten rijpen. Of dit na 40 jaar de vertrouwde dozen te hebben gebruik een verbetering is, weet ik niet. Het zachte karton dat onderin de doos lag, nam altijd veel vocht op. De grepen koppelden onderkant en het deksel aan elkaar als je hem vastpakte. Zo ontstond een ijzersterke doos waar je tot wel 20 kilo aan artikelen kon stoppen. IJzersterk dus.

Loflied op bananendoos

De bananendoos. Wat heb ik een jacht op die dingen gemaakt. Zoals de website agf.nl opmerkt in het bericht worden bananendozen vooral hergebruikt. In de helft van de bananendozen wordt oudpapier bewaard. Als je hem goed gebruikt (dus met de onderkant en de bovenkant samen) dan is hij zo sterk dat je er heel zware dingen mee kunt vervoeren, zoals boeken.

Een verhuizing met bananendozen prefereer ik boven verhuisdozen. Je kunt er namelijk verschrikkelijk veel in doen en heel zwaar maken. Er is zelden een bananendoos bij mij bezweken onder zijn gewicht. En ik stouw ze altijd helemaal vol.

Bananendozen zoeken

De 3 keer dat ik verhuisde heb ik veel bananendozen gezocht en nog altijd kan ik het niet laten om bij een supermarkt in de bak naar weggegooide dozen te kijken. Dan speuren mijn ogen naar het wit met geel en ben ik altijd heel even blij als ik een hele (bovenkant en onderkant) bananendoos vind.

Want als boekenliefhebber heb je nooit genoeg bananendozen.

Geen opmerkingen: