04 januari 2011

Canto Ostinato op Carillon DomtorenVandaag attendeerde Jeroen van Veen mij via zijn facebook op een boeiend filmpje op youtube.com van pianomania88. Het is een opname van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt op het carillon van de domtoren. Het is een opname van een uitvoering die op maandag 23 augustus 2010 gegeven is. Jeroen en Sandra van Veen spelen samen op piano en Arie Abbenes op het carillon van de Domtoren in Utrecht.

Een jaar eerder werd het muziekstuk ook al uitgevoerd door dezelfde uitvoerenden, maar dit keer waren de geluidsboxen van de piano zo in de toren opgesteld dat het publiek beneden de combinatie van de instrumenten kon horen. De Youtube-opname laat een bijzondere uitvoering van het bekende muziekstuk horen. En vooral tonen de beelden hoe het publiek reageert op de muziek. Dat laatste vind ik erg mooi verbeeld.

De liefhebber van Simeon ten Holt kan terecht op de website domtorenonline.nl om het muziekstuk in een stream te horen of rechtstreeks via de mediaplayer. Geweldig hoe het drietal daar hoog in die toren terwijl de duisternis invalt, 68 minuten lang dit fantastische muziekstuk speelt. Al kan het niet tippen aan een live-uitvoering. Naar mijn oordeel pleit dit voor een jaarlijkse uitvoering in de Domtoren, want dan kom ik gelijk naar Utrecht om dit in het echt mee te maken.

Geen opmerkingen: