07 augustus 2015

Fietsvakantie 2015 - Een samenvatting

image

We vertrokken vorige week donderdag in de loop van de middag. Alles ingepakt. De fietstassen vol en de fietskar achter mijn fiets gehangen en daar gingen we.

Een echt plan van de route was er niet. We wilden vooral overnachten in de bossen bij Hilversum bij de paal van Staatsbosbeheer. Wat daarna zou komen, wisten we nog niet. Dat lieten we een beetje aan de dag en aan het weer.

image

Campings

Wat ik wel geleerd had van de eerdere editie – in 2012 – was dat ik aan het begin van de dag wel een globale planning moest maken. Dat verhinderde vooralsnog niet dat we vrijwel altijd via onze ‘backup’ thuis bepaalden we welke camping goed uitkwam.

Dankzij de hulp van Inge hebben we elke nacht op goeie campings geslapen. Op De Dikkenberg bij Bennekom na, vielen ze allemaal goed in de smaak. Het blijft heel lastig te bepalen als je onderweg bent of een camping betaalbaar en haalbaar is.

image

Datalimiet

Ook moet ik nog eens goed uitzoeken hoeveel dataverkeer het bloggen kost. Een paar dagen na vertrek kreeg ik van mijn provider de dreigende waarschuwing dat ik mijn maandelijkse hoeveelheid data bijna overschreed.

Dat was schrikken. Onderzoek wees uit dat vooral de app voor WordPress veel dataverkeer koste. Zo kon het gebeuren dat ik na 4 dagen in deze maand al op 80 procent van mijn maximale hoeveelheid datategoed zat.

image

Bloggen

Het is heerlijk om na afloop van een dag fietsen de dag terug te halen in het schrijven van een blogje. Dat gebeurt niet altijd even zorgvuldig, zeker niet op het kleine schermpje van een mobieltje. Dan wil er weleens een typefoutje binnensluipen.

Qua energie is het ook altijd behelpen. Ik droeg 4 opladers bij me en heb het daarmee gered. Gelukkig kon ik op een paar campings telefoon en opladers extra voeden. De afhankelijkheid van het mobieltje neemt meer en meer toe.

Grote stukken onderweg zette ik mijn mobieltje op ‘vliegtuigstand’ waardoor het dataverkeer en energieverbruik niet teveel uit de hand zouden lopen.

image

Bedankt lezers

Ook op social ging alles los. Mede dankzij Inge werd het thuisfront dagelijks soms meerdere keren geïnformeerd over de vorderingen. Alles werd gedeeld en iedereen leefde zo mooi mee. Allemaal bedankt voor jullie bemoedigende woorden en enthousiaste reacties.

Op naar volgend jaar. We hebben het idee om naar Twente te gaan…

image

Blog gemist?

Elke dag verscheen er een nieuw blogje over de voorgaande dag. Lees alle verslagen:

Dag 1: Wildkamperen
Dag 2: Fietsen door de Utrechtse Heuvelrug
Dag 3: De vallei oversteken
Dag 4: Dwars door de Veluwe
Dag 5: Rustdagje
Dag 6: Regen
Dag 7: De laatste etappe

Ik ben nog druk bezig om de route te reconstrueren. Morgen en overmorgen volgen nog blogjes met aanvullende informatie over de fietsvakantie.

image

Geen opmerkingen: