10 januari 2016

2016 Jaar van het boek - #50books vraag 2

image

Een dag na de eerste boekenvraag over je leesvoornemen, opende het CPNB officieel: 2016, het jaar van het boek. Het is een prachtig initiatief dat de kracht van het boek viert. We lezen nog altijd heel veel. Al lezen we anders en is het niet altijd gerelateerd aan een boek. Een beter jaar voor het bedenken van boekenvragen kan ik niet hebben.

Plezier in lezen dat is voor mij het belangrijkste dat telt. De boekenwurm die de letters, woorden en zinnen verslindt. En je mag er zoveel van nemen als je zelf wilt. Daarom is het zo mooi om het lezen te vieren. Boeken bepalen onze cultuur en identiteit. Daarom zegt een boekenkast zoveel over iemand.

De boeken die erin staan, laten zien waar zijn interesse ligt. Maar soms zegt het ook wie hij zou willen zijn, dan bestaat zijn boekenkast voornamelijk uit ongelezen boeken. In het voornemen schuilt de wens wie hij zou willen zijn.

Aan het initiatief zitten allerlei activiteiten vast waarmee het bestaan van boeken wordt gevierd. Een initiatief waar iedereen aan kan meedoen is een #bookshelfie voor je eigen boekenkast. Doe ook mee en stuur een tweet met je foto naar @2016jaarvhboek

De bookshelfie brengt mij bij de tweede vraag van het jaar:

Wat vertelt jouw boekenkast over jou?

Vertelt elk boek zijn eigen verhaal en komen ze allemaal samen tot jouw verhaal? Of zou je graag willen dat je boekenkast een bepaalde belangstelling belichtte? En zit er veel van vroeger in je boekenkast? Boeken die je toen wel las en nu niet?

Ik ben ontzettend benieuwd naar je antwoord, al dan niet met een bookshelfie erbij.

Blog mee over #50books

Schrijf een blog over de vraag van vandaag en laat hieronder in de reactie een linkje naar je site staan. Heb je zelf een idee voor een vraag? Ze zijn van harte welkom. Mail gerust een vraag of stel hem in via het contactformulier.

#50books

De leesvraag #50books is een initiatief van Peter in 2013. Martha nam het in 2014 over en in 2015 ging Peter zelf weer verder. Vanaf de eerste vraag doe ik regelmatig mee. Naar overzicht van alle vragen.

Lees de antwoorden op vraag 1: Wat zijn je leesvoornemens voor 2016?

Geen opmerkingen: