20 mei 2013

Nieuwe Asus EEE

image

Mijn kleine laptopje is de eerste Asus EEE. Ik had er een paar jaar geleden tot volle tevredenheid een ander Linux-programma op geinstalleerd dan het programma dat erop zat. Met Easypeasy, een volgende versie van Ubuntu EEE, werkt het apparaat heel aardig.

Het grote nadeel is dat Easypeasy net iets te groot is voor de harde schijf van 4 Gig. Bij een nieuwe update heeft het apparaat de neiging vast te lopen. De enige oplossing was dan om het programma opnieuw te installeren. Zodoende moest ik ongeveer elk jaar een nieuwe installatie doen.

image

Laatst dreigde dit weer te gaan gebeuren. Ik vond het best onhandig. Al ben ik erg verknocht aan het apparaatje. Hij werkt snel en voor het minimale gebruik van een laptop doet alles het naar behoren. Ik merk alleen dat wanneer je iets extra’s vraagt – iets meer op internet doen, een filmpje kijken of een foto bewerken – dat het laptopje het laat afweten.

Tijd om op zoek te gaan naar iets anders. Ik vind de laptops die ik tegenkom buitensporig duur. Ook omdat ik helemaal niet zit te wachten op het besturingssysteem Windows 8. Net als de vele dingen die je kunt doen en die ik nooit doe. Ik wil er niet teveel dingen mee kunnen doen, maar gewoon lekker kunnen typen, op internet en een blogje schrijven. De rest van de rompslomp hoeft van mij niet.

image

Daarom ben ik mij eerst eens op marktplaats gaan orienteren. Er is veel te koop en voor de meest afzichtelijke prijzen. Ik zie soms mijn eerste Asus EEE voorbij komen voor 100 euro. Hetzelfde bedrag waarmee ik hem destijds kocht bij de wasmachine. Geld dat ik er niet voor over heb. Net als het laptopje dat ik kortgeleden bij de computer-outlet vond. Voor dat showmodel willen ze nog 240 euro hebben.

Ik heb een mooi exemplaar gevonden. Weinig gebruikt volgens de vorige eigenaar en nog geen twee jaar oud. Ik ben gaan kijken en hij ziet er inderdaad keurig uit. Er zitten wel hier en daar wat slijtageplekken, maar hij ziet er heel puik uit. Zodoende tik ik dit stukje op de nieuwe laptop. Inderdaad weer een Asus EEE, wel een paar series verder met Windows 7. En dat voor 140 euro. Lang niet slecht.

Geen opmerkingen: